Clinical Gym

Beweging voor iedereen.

Ons hoogopgeleid en gepassioneerd gym team besteedt aandacht aan de individuele begeleiding van iedereen, zowel van personen met acute of chronische gezondheidsproblemen als diegenen met een beperking. Het is ons doel om een stimulerende en alomvattende omgeving te creëren waarin je zowel je gezondheids- als je welzijnsdoelen kan bereiken. Het is voor ons vooral belangrijk dat je traject zo aangenaam mogelijk verloopt. Je bent immers een deelnemer, geen patiënt!

Intake sessie
Om je in de Clinical Gym zo goed mogelijk te laten opstarten helpen we je graag verder via ons intake gesprek. Je kan je via deze link inboeken.

Ontdekkings gesprek
Ben je nog niet zeker of je nood hebt aan een intake sessie of wens je gewoon wat algemene informatie over onze Clinical Gym ? Laat ons je dan alle info geven via een gratis telefonisch gesprek met onze collega Sofie! Ze helpt je graag verder

Wat kunnen we voor jou betekenen?

01. Individuele sessies – CEP

Klinische inspanningsfysiologie (CEPs) is een concept dat Australië, de VS en Canada ontstond door een toenemende vraag naar veilige trainingsprogramma’s voor acute en chronische gezondheidsproblemen en handicaps. Het groeide uit tot een kwalificatie op masterniveau die veelal als een specialisatie na kinesitherapie wordt gevolgd. Klinische inspanningsfysiologie voert de inspanningsscreening, beoordeling, programmering en herbeoordeling van de patiënt uit om op lange termijn een positieve gedragsverandering en empowerment ( stimulatie) aan te moedigen.

Onze klinische gym wordt geleid door Katina McCulloch (medeoprichter van Waves). Ze is een erkend inspanningsfysioloog van Exercise Sport Science Australia (ESSA) en lid van The American College of Sport Medicine.

Ons team bestaat uit heel ervaren kinesitherapeuten of persoonlijke trainers die gespecialiseerd zijn in holistische oefeningen die je korte-en langetermijndoelen actief ondersteunen.

Als team beschikken we over de nodige vaardigheden en kennis om aan de meest uiteenlopende aandoeningen te werken, ook degene die zeldzaam of complex zijn.

Heb je gezondheidsproblemen op een van de volgende vlakken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Ademhaling

Cardiovasculair

Bewegingsapparaat

Gewichtsverlies

Neurologisch

Mentale gezondheid

Metabolisme en/ of endocrien (o.a. diabetes , PCOS etc.)

Neurodiversiteit

Andere

Lidmaatschap

€145/maand

  • Ongelimiteerde toegang tot de gym
  • Een gepersonaliseerd programma
  • 2 X 30 min. Follow-up sessie
Wil je graag wat meer informatie over de gym?

De Waves werkwijze

Ervaar het verschil bij Waves.

Wij gebruiken een meerstappenplan om duurzame levensstijl –en bewegingsgewoonten op lange termijn aan te moedigen. Het is onze bedoeling om samen met jou te achterhalen welke oefentherapie je het langst volhoudt en welke veranderingen in levensstijl ervoor nodig zijn. Of je die duurzame training nu bij Waves volgt of in een gewoon fitnesscentrum dat maakt ons niet uit. Het beste voor jou, is het beste voor ons!

Intake

Screening en cliëntgerichte beoordelingsfase ( 60 tot 90 min.)

Sessie 2

Cliëntgerichte beoordelingsfase 2 ( 60 min.)

Sessie 3

Individueel programma met 1:1 begeleiding

Sessies 4 – 10

Het aantal sessies zal van persoon tot persoon verschillen.
Dankzij je lidmaatschap mag je een individueel programma verwachten 1:1 met nadien een fase waarin je zelfstandig kan oefenen

Lidmaatschap

Je lidmaatschap omvat een persoonlijk programma, de volledige toegang tot onze gym en 2X30 min. 1:1 aan follow-up sessies met je oefentherapeut.

Follow-up: nieuwe beoordeling en evaluatie

Iedere 6 tot 18 weken ( afhankelijk van de cliënt).

Langetermijnplanning

Om op lange termijn een duurzame gewoonte aan te kweken, bij Waves of elders in de maatschappij. Wat het beste voor jou is, is het beste voor ons.

02. Groep sessies

Ongeacht je niveau, we hebben een geschikte Gym groepsles voor jou! We werken altijd met groepen van maximaal 6 personen en hebben verschillende soorten groepslessen om zo kunnen tegemoet komen aan de verschillende noden van de deelnemers!

Algemene lessen

Focus Gym

query_builder

Di, Woe, Zon

sports_gymnastics

Beginner & Intermediate

Focus lessen zijn lessen waar precisie en concentratie centraal staan. Deze lessen zijn ontworpen om je te helpen bij het verfijnen van je techniek, het opbouwen van stabiliteit en het vergroten van lichaamsbewustzijn. Met gecontroleerde en doelgerichte bewegingen richt Focus zich op de subtiele details van elke oefening, waardoor je een diepere verbinding met je spieren ontwikkelt. Deze les is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een meer bewuste benadering van Gym, waarbij de focus ligt op kwaliteit boven kwantiteit en het bereiken van nauwkeurige uitvoering.

Kine Waves Leuven

Dynamic Gym

query_builder

Ma, Woe, Don, Zon

sports_gymnastics

Intermediate

Wil je je krachtig, bekwaam, sterk – gewoon goed voelen? Onze dynamische gymlessen zijn een intensievere stijl om je uit te dagen, maar nog steeds met onze ondersteunende Waves sfeer. Op deze manier krijg je een reeks oefeningen die zowel versterkend als stimulerend zijn. Bereid je voor op een energieke les die je uitdaagt je grenzen te verleggen en je krachtige potentieel te ontdekken.

Specifieke lessen

Essentials Gym

query_builder

Vrij

Deze groepslessen zijn perfect indien je bepaalde lichamelijke klachten ervaart en dat nét beetje meer persoonlijke aandacht wilt bij je oefeningen. Het is onze specialiteit om gym voor iedereen toegankelijk en veilig te maken. Onze essentials groepslessen zullen je vertrouwen geven in je eigen lichaam en kunnen!

Pre-natal Gym

query_builder

Di 19u30

Lichaamsbeweging is veilig en wordt internationaal aanbevolen (World Health Organisation) voor toekomstige moeder. Het komt zowel hun mentale als fysieke gezondheid ten goede. Sterker nog: niet alleen jij haalt er voordeel uit, maar ook je kleintje! Onze zwangerschapslessen helpen je om in deze bijzondere periode actief en sterk te blijven op dit een veilige en effectieve manier.  Al deze lessen worden gegeven door professionals die opgeleid zijn om de prenatale periode te begeleiden en ondersteuning te bieden. Ze hebben toegang tot verscheidene ondersteuningssystemen in Leuven waarnaar ze je -indien nodig-  kunnen doorverwijzen.

Bones & Balance Gym

query_builder

Don

Onze clinical gym groepslessen met een focus op oefeningen meer gericht op evenwicht, lichaamscontrole en de juiste belastingen om sterker te worden, rekening houdende met een potentieel verlaagde botdensiteit.

03. Gespecialiseerde Lessen

Dankzij onze brede waaier aan therapeutische sterktes hebben we verschillende gespecialiseerde groepsreeksen kunnen ontwikkelen voor onze cliënten om gerichte begeleiding te krijgen in groepsformaat. Kijk hieronder voor onze nieuw gelanceerde programma’s in 2024!

Walk to Run Programme

Wandel tot loop programma

query_builder

Woe & Zat

Deze groepslessen zijn perfect indien je bepaalde lichamelijke klachten ervaart en dat nét beetje meer persoonlijke aandacht wilt bij je oefeningen. Het is onze specialiteit om gym voor iedereen toegankelijk en veilig te maken. Onze essentials groepslessen zullen je vertrouwen geven in je eigen lichaam en kunnen!

Let’s move neuro

query_builder

Woe 9u30

Deze zomer organiseren we een nieuwe reeks van onze gespecialiseerde lessen voor cliënten met neurologische aandoeningen! Bij deze cliënten werk je met een ervaren personal trainer en/of fysiotherapeut gespecialiseerd in neurologische aandoeningen in een kleine groep (max 6-8 personen) om je beweegdoelen te bereiken.

Teens Gym Waves

Tiener Lessen

query_builder

Woe 14u30

Laten we onze tieners in beweging en sterk krijgen! Een geschenk en gewoonte die ze hun hele leven met zich mee zullen dragen! Kracht- en conditietraining wordt door alle experts aangeraden voor tieners en is geweldig om blessures te voorkomen als ze aan sport doen en ook geweldig om de uren zittend studeren te compenseren. Onze gymlessen voor tieners hebben een holistisch concept voor het hele lichaam en richten zich op kracht, conditie, mobiliteit en stabiliteit op een manier die geschikt en boeiend is. Ze leren en ontwikkelen belangrijke bewegingspatronen die belangrijk zijn voor hun dagelijks leven en ontwikkelen kracht en veerkracht in hun lichaam om onverwachte dingen die op hun pad komen aan te kunnen. En we garanderen ook een hoop plezier :)

testimonial

Wat cliënten zeggen over ons

Is medische fitness wat je nodig hebt?