Pilates

Pilates is een totaalconcept voor lichaam en geest dat ontwikkeld werd door Joseph Pilates bij het begin van de twintigste eeuw. Sinds het prille begin ontwikkelde Pilates zich tot een oefentherapie met eigenschappen van onschatbare waarde zowel op het vlak van fitness als op klinisch vlak. Dat is de reden waarom we bij Waves zo gepassioneerd zijn door Pilates als ‘mind-body health platform’.

Ben je nog niet vertrouwd met Pilates of Waves? Indien je geen kwetsuren hebt, kies je best voor een beginners class. Indien je wel een kwetsuur opliep, gezondheidsproblemen hebt of indien je nog twijfelt aan het geschikte niveau, adviseren we je om een individuele intake sessie in te plannen (30, 60 of 90 min) zodat je je traject bij ons zo efficiënt, doeltreffend en veilig mogelijk kan afleggen.

Om meer te weten te komen over je intakesessie bij Waves, klik hier.

Ben je nog niet zeker of je nood hebt aan een intakesessie of wens je gewoon wat algemene informatie over mogelijke lessen? Neem dan contact op om een gratis afspraak te maken met Kim. Ze helpt je graag verder.

Ontdek onze introductie aanbieding!

Bij Waves zijn we trots op onze klantgerichte en holistische benadering van Pilates, gezondheid en welzijn.

In onderstaande video geven we een inleidende uitleg over wat Pilates, met bijzondere aandacht voor de Pilates-toestellen. We geven ook een overzicht van de verschillende lessen die we aanbieden, waarom we intakesessies hebben en schetsen ons intro pakket dat beschikbaar is voor alle klanten die nog nooit een privé les hebben gehad.

Wat is onze introductie aanbieding?

4x privé les met 15% korting. Omdat we weten hoe waardevol het is om je Pilates en Gym reis op de best mogelijke manier te beginnen, hebben we dit aanbod voor alle klanten die nog nooit eerder privé sessies bij ons hebben gedaan.

Plaats gewoon 4x privé sessies in je winkelmandje en voer de promo code NEWCLIENT in het ‘korting’ vakje.

Veel plezier! Team Waves

Groep sessies

Ongeacht wat je niveau is, je kan altijd bij ons terecht. Van onze basislessen met kleine groepen voor mensen met speciale aandachtspunten tot lessen met geavanceerde apparatuur, je vindt bij Waves een les die perfect bij je past.

We hebben 3 categorieën van lessen: mat classes, equipment classes (reformer, tower and chair) and private classes.

Kostprijs

We hebben een reeks van prijsopties. Gaande van maandelijkse lidmaatschappen voor zij die verscheidene keren per week trainen tot individuele lespassen die je een voorproefje geven van wat Pilates bij Waves inhoudt. Heb je een blijvende beperking (E- pathologie) of een verhoogde tegemoetkoming? Neem dan a.u.b. contact op voor meer specifieke informatie. Waves beidt een uitzonderlijke tegemoetkoming aan voor deze populatiegroep om de toegankelijkheid te verhogen.

01. Mat lessen

  • Max. 10 deelnemers
  • duur: 50min
  • €17,5 per les (10 beurtenkaart)
  • €165/m lidmaatschap

Beginner Mat

query_builder

di, wo, do & vr

Als je geen kwetsuren of speciale aandachtspunten hebt en je weet niet goed hoe eraan te beginnen, dan zijn deze lessen iets voor jou. Deze aanpak neemt je mee in de wonderlijke wereld van Pilates. Hij beoogt een all-body work-out die focust op bewegingskwaliteit. Het is ook een perfecte manier om weer op kracht te komen na een lange autorit of een buitenlandse vakantie. De ideale opkikker voor elk moment van de dag!

Waves Pilates Leuven

Intermediate Mat

query_builder

di, wo, do & vr

Als je geen kwetsuren of speciale aandachtspunten hebt en je de basisprincipes van Pilates al beheerst, dan zijn deze lessen jouw ding. Neem a.u.b. contact op met onze instructeurs om na te gaan of klaar bent voor deze lessen. Het tempo ligt hier namelijk hoger en de lessen hebben een hogere moeilijkheidsgraad.

Je hebt de keuze tussen een ‘vuur’ en een ‘water’ aanpak: de energieke, zweterige lessen enerzijds en de rustige, op het lichaam gefocuste anderzijds. Gaat je voorkeur eerder uit naar de eerste of naar de tweede soort? Vertel het aan je instructeur zodat hij/ zij er rekening mee kan houden.

Ervaar het verschil dat Waves voor je maakt!

Advanced Mat

query_builder

di

Deze lessen zijn geïnspireerd door de originele matoefeningen zoals ze gecreëerd werden door Joseph Pilates. Het zijn zweterige , maar toch op het lichaam gefocuste lessen die je uitdagen om een sterkere connectie met je lichaam te maken via zowel het basis- als het gevorderde repertoire. Om aan deze lessen deel te nemen, moet je eerst uitgenodigd worden door een instructeur. Het spreekt voor zich dat je op regelmatige basis Pilates beoefent. Neem a.u.b. contact met ons op voor verdere informatie.

Essentials Mat

query_builder

di & do

Als je een kwetsuur hebt of speciale aandachtspunten die wat meer LTC vergen, dan zijn deze lessen iets voor jou. Of het nu om een mentale of een fysieke aandoening gaat, je kan in deze lessen bij ons terecht.
Ze vormen de perfecte opstap naar de General Mat Class zoals hierboven beschreven is. Neem a.u.b. contact met ons op voor een initiële intakesessie van 30 minuten.  De bedoeling ervan is je medische en inspanningsgeschiedenis te achterhalen en vervolgens te bepalen welke opties we je het best aanbieden.
Deze lessen worden gegeven door een revalidatiedeskundige die een doorgedreven, intensieve opleiding volgde in oefentherapie. (kinesitherapeut, inspanningsfysioloog etc.).

Bones & Balance Mat

query_builder

vrijdag

Een leuke, veilige en actieve les voor mensen die het risico lopen op of die osteoporose hebben.

De effectiviteit van deze lessen is wetenschappelijk onderbouwd. Dit zijn de geschikte lessen voor iedereen die het risico loopt op een lage botmineraaldichtheid of die nood heeft aan valpreventie.
Deze lessen worden gegeven door een revalidatiedeskundige die een doorgedreven, intensieve opleiding volgde in oefentherapie voor botgezondheid en valpreventie. (kinesitherapeut, inspanningsfysioloog etc.).

Mindful Mat

query_builder

iederee 2 maanden

Laten we gewoon BEWUST ZIJN

Onze Mindful Mat lessen zijn een combinatie van beweging met de focus op zowel het rustiger worden van,  als het energie geven aan lichaam en geest. Deze lessen zijn geschikt voor alle niveaus (inclusief prenatale cliënten.

Pre-natale Mat

query_builder

maandag

Lichaamsbeweging is veilig en wordt internationaal aanbevolen (World Health Organisation) voor toekomstige moeder. Het komt zowel hun mentale als fysieke gezondheid ten goede. Sterker nog: niet alleen jij haalt er voordeel uit, maar ook je kleintje! Onze zwangerschapslessen helpen je om in deze bijzondere periode actief en sterk te blijven op dit een veilige en effectieve manier. We focussen op oefeningen en beweging die je voorbereiden op de bevalling en de herstelperiode achteraf.
Al deze lessen worden gegeven door professionals die opgeleid zijn om de prenatale periode te begeleiden en ondersteuning te bieden. Ze hebben toegang tot verscheidene ondersteuningssystemen in Leuven waarnaar ze je -indien nodig-  kunnen doorverwijzen.

Mums & Mini’s (Wrigglers)

query_builder

wo & vr

Deze lessen zijn voor jou geschikt vanaf het moment dat je gynaecoloog je de toestemming geeft om weer te sporten (gewoonlijk vanaf 6 weken na de bevalling). Ze zijn afgestemd op de postnatale periode  (gewoonlijk 6 maanden). Het zijn superleuke lessen waarvan zowel de mama’s als de baby’s genieten ( partners zijn ook altijd welkom). We focussen op het herstel van de mama in een ondersteunende omgeving en reiken manieren aan om op een interactieve, maar toch veilige manier met je kleintje om te gaan. Het gaat dus niet alleen om oefeningen voor de moeder, maar ook over belangrijke oefeningen voor de baby. Het maakt ook niet uit of je eerder al Pilates deed, iedereen is welkom! Alle lessen worden gegeven door instructeurs die opgeleid zijn om postnatale en pediatrische oefeningen te geven.

Mums & Mini’s (Crawlers)

query_builder

zaterdag

Deze lessen kan je volgen vanaf het moment dat je kleintje rechtop kan zitten (gewoonlijk vanaf 6 maanden). Het is de bedoeling om te werken aan het op handen en knieën steunen.
Het zijn superleuke lessen waarvan zowel de mama’s als de baby’s genieten ( partners zijn ook altijd welkom). We focussen op het herstel van de mama in een ondersteunende omgeving en reiken manieren aan om op een interactieve, maar toch veilige manier met je kleintje om te gaan. Het gaat dus niet alleen om oefeningen voor de moeder, maar ook over belangrijke oefeningen voor de baby. Het maakt ook niet uit of je eerder al Pilates deed, iedereen is welkom!  Alle lessen worden gegeven door instructeurs die opgeleid zijn om postnatale en pediatrische oefeningen te geven.

Pilates voor Tieners

query_builder

maandag

Neem deel aan deze leuke tienerlessen! Lichaamsbeweging is een perfecte aanvulling voor schoollopen. Zelfs voor diegenen die al dansen of sport beoefenen kunnen deze lessen een extra dimensie inhouden.
Ze zijn geschikt voor tieners van alle niveaus. Ze kunnen gebruik maken van de kids pass.

Pilates voor kleuters

query_builder

zaterdag

Fun fun fun fun fun!

Een les gericht op fundamentele bewegingspatronen voor alle kinderen in een leuke en ontspannen omgeving.

Open voor ALLE kinderen tussen 5 tot 10 jaar.

Familie Pilates

query_builder

maandelijks

Deze leuke lessen, bedoeld voor de hele familie ( kinderen vanaf 4 jaar) worden verscheidene keren per jaar georganiseerd. ( gewoonlijk maandelijks). Voor deze lessen is een familiepas ( 1 volwassene en 1 kind), een kinderpas of een volwassene pas vereist.

02. Equipment lessen

  • Max. 6 deelnemers
  • duurt: 50min
  • €24 per les (10 beurtenkaart)
  • €229/m lidmaatschap

Beginner Equipment

query_builder

dagelijks

Dit zijn de energieke, maar toch op het lichaam gefocuste lessen die een introductie bieden tot het gebruik van de reformer, tower of chair. Ze zijn geschikt voor cliënten met een beginnersniveau zonder gezondheidsproblemen of speciale aandachtspunten. Verder zijn ze ook geschikt voor de al ervaren cliënten die de basisprincipes verder willen uitdiepen. Deze lessen zijn echter niet geschikt voor pre-of postnatale cliënten of personen met kwetsuren

Intermediate Equipment

query_builder

dagelijks

Dit zijn de ideale lessen voor degenen die geen kwetsuren of speciale aandachtspunten hebben en die de basisprincipes van toestelPilates goed onder de knie hebben. Check a.u.b. even met je instructeur of je deze lessen aankan aangezien zowel het tempo als de moeilijkheidsgraad hier hoger liggen.
Je hebt de keuze tussen een ‘vuur’ en een ‘water’ aanpak: de energieke, zweterige lessen enerzijds en de rustige, op het lichaam gefocuste anderzijds. Gaat je voorkeur uit naar de ‘vurige’ of naar de ‘waterige’ sessie? Vertel het aan je instructeur en ervaar het verschil dat Waves voor je maakt.

Advanced Equipment

query_builder

ma & di

Dit zijn de gefocuste, gedetailleerde en intensieve lessen, bedoeld voor instructeurs, instructeurs in spe en de meest ervaren cliënten die minimum twee keren per week oefenen. Hier gebruiken we ook alle materiaal:  zowel reformer, tower, chair, barrel als spine corrector. Indien je deze lessen graag zou volgen, praat er dan eerst over met je instructeur om te zien of je er klaar voor bent.

Essentials Equipment

query_builder

di, do, vr & za

Als je kwetsuren hebt of speciale aandachtspunten die wat meer TLC vereisen, dan zijn deze lessen iets voor jou. Of het nu om een mentale of fysieke aandoening gaat, je kan bij ons terecht.

Deze lessen vormen de perfecte opstap naar onze ‘general equipment’ of ‘mat classes’. Neem a.u.b. contact met ons op voor een initiële intakesessie van 30, 60 of 90 minuten. De bedoeling ervan is je medische en inspanningsgeschiedenis te achterhalen en te bepalen welke opties je best voorstellen.
deze lessen worden gegeven door een revalidatiedeskundige die een intensieve en doorgedreven training volgde in oefentherapie. (kinesitherapeut, inspanningsfysioloog etc.)

Bones & Balance Equipment

query_builder

ma & do

Een leuke, veilige en actieve les voor mensen die het risico lopen op of die osteoporose hebben.

De effectiviteit van deze lessen is wetenschappelijk onderbouwd. Dit zijn de geschikte lessen voor iedereen die het risico loopt op een lage botmineraaldichtheid of die nood heeft aan valpreventie.
Neem a.u.b. contact met ons op voor een initiële intakesessie van 30, 60 of 90 minuten. De bedoeling ervan is je medische en inspanningsgeschiedenis te achterhalen en te bepalen welke opties je best voorstellen.
Deze lessen worden gegeven door een revalidatiedeskundige die een doorgedreven, intensieve opleiding volgde in oefentherapie voor botgezondheid en valpreventie. (kinesitherapeut, inspanningsfysioloog etc.).

Waves Pilates Leuven

Pre-natale Equipment

query_builder

do

Lichaamsbeweging is veilig en wordt internationaal aanbevolen (World Health Organisation) voor toekomstige moeder. Het komt zowel hun mentale als fysieke gezondheid ten goede. Sterker nog: niet alleen jij haalt er voordeel uit, maar ook je kleintje! Onze zwangerschapslessen helpen je om in deze bijzondere periode actief en sterk te blijven op dit een veilige en effectieve manier. We focussen op oefeningen en beweging die je voorbereiden op de bevalling en de herstelperiode achteraf.

Al deze lessen worden gegeven door professionals die opgeleid zijn om de prenatale periode te begeleiden en ondersteuning te bieden. Ze hebben toegang tot verscheidene ondersteuningssystemen in Leuven waarnaar ze je -indien nodig-  kunnen doorverwijzen.

03. Privé sessies

Kan je naast je groepssessies wat extra ondersteuning gebruiken? Of zou je graag op regelmatige basis een individueel programma volgen om specifieke medische doelen te verbeteren? Dan zijn de privésessies iets voor jou. Bij Waves dragen we een cliëntgerichte aanpak hoog in het vaandel en gebruiken we deze 1-op-1 kans om u te ondersteunen.

In de 55 minuten durende privésessie krijg je een programma maat dat zich richt op je doelen en speciale noden.

Medische intakes en behandelingen onder Pilates zijn op dit ogenblik gelimiteerd, omdat de capaciteit van onze instructors frequent overschreden wordt. Neem dus contact met ons op om uw plaats of afspraak te bespreken!

Kinesitherapie Leuven

Prive sessies

€700 (10 beurtenkaart)

query_builder

dagelijks

Of je nu op zoek bent naar meer focus op je blessures of je wilt werken aan een gevorderd repertoire, onze 1 op 1 sessies zijn perfect in beide gevallen. Idealiter zijn ze een aanvulling van je groepssessies of andere trainingsvormen.

Duo sessies

€420pp (10 beurtenkaart)

query_builder

dagelijks

Onze duo sessies zijn bedoeld voor diegenen die meer persoonlijke aandacht wensen en samen met een vriend of familielid willen oefenen. Idealiter zijn ze een aanvulling van je groepssessies of andere trainingsvormen.

Niet zeker waar te beginnen?