Pilates

Pilates is een totaalconcept voor lichaam en geest dat ontwikkeld werd door Joseph Pilates bij het begin van de twintigste eeuw. Sinds het prille begin ontwikkelde Pilates zich tot een oefentherapie met eigenschappen van onschatbare waarde zowel op het vlak van fitness als op klinisch vlak. Dat is de reden waarom we bij Waves zo gepassioneerd zijn door Pilates als ‘mind-body health platform’. We bieden groepssessies, privé en semi-privé sessies aan.

Intake sessie
Ben je nog niet vertrouwd met Pilates of Waves? Indien je geen kwetsuren hebt, kies je best voor een beginners class. Indien je wel een kwetsuur opliep, gezondheidsproblemen hebt of indien je nog twijfelt aan het geschikte niveau, adviseren we je om een individuele intake sessie in te plannen (30, 60 of 90 min) zodat je je traject bij ons zo efficiënt, doeltreffend en veilig mogelijk kan afleggen. Om meer te weten te komen over je intakesessie bij Waves.

Ontdekking gesprek
Ben je nog niet zeker of je nood hebt aan een intake sessie of wens je gewoon wat algemene informatie over onze Pilates aanbieding? Laat ons je dan alle info geven via een gratis telefonisch gesprek met onze collega Sofie! Ze helpt je graag verder

Intro aanbieding

Ontdek onze introductie aanbieding!

Bij Waves zijn we trots op onze klantgerichte en holistische benadering van Pilates, gezondheid en welzijn.

In onderstaande video geven we een inleidende uitleg over wat Pilates, met bijzondere aandacht voor de Pilates-toestellen. We geven ook een overzicht van de verschillende lessen die we aanbieden, waarom we intakesessies hebben en schetsen ons intro pakket dat beschikbaar is voor alle klanten die nog nooit een privé les hebben gehad.

Wat is onze introductie aanbieding?

4x privé les met 15% korting. Omdat we weten hoe waardevol het is om je Pilates en Gym reis op de best mogelijke manier te beginnen, hebben we dit aanbod voor alle klanten die nog nooit eerder privé sessies bij ons hebben gedaan.

Plaats gewoon 4x privé sessies in je winkelmandje en voer de promo code NEWCLIENT in het ‘korting’ vakje.

Veel plezier! Team Waves

01. Groep sessies

Ongeacht wat je niveau is, je kan altijd bij ons terecht. Van onze basislessen met kleine groepen voor mensen met speciale aandachtspunten tot lessen met geavanceerde apparatuur, je vindt bij Waves een les die perfect bij je past.

We hebben 2 categorieën van groepslessen: mat lessen en equipment lessen (reformer, tower, chair).

Kostprijs

We hebben een reeks van prijsopties. Gaande van maandelijkse lidmaatschappen voor zij die verscheidene keren per week trainen tot individuele lespassen die je een voorproefje geven van wat Pilates bij Waves inhoudt. Heb je een blijvende beperking (E- pathologie) of een verhoogde tegemoetkoming? Neem dan a.u.b. contact op voor meer specifieke informatie. Waves beidt een uitzonderlijke tegemoetkoming aan voor deze populatiegroep om de toegankelijkheid te verhogen.

Mat Pilates

  • Max. 10 deelnemers
  • duur: 50min
  • €17,5 per les (10 beurtenkaart)
  • €165/m lidmaatschap

Algemene lessen

Focus Mat

sports_gymnastics

Beginner, Geavanceerd, Gevorderd

Focus lessen zijn lessen waar precisie en concentratie centraal staan. Deze lessen zijn ontworpen om je te helpen bij het verfijnen van je techniek, het opbouwen van stabiliteit en het vergroten van lichaamsbewustzijn. Met gecontroleerde en doelgerichte bewegingen richt Focus zich op de subtiele details van elke oefening, waardoor je een diepere verbinding met je spieren ontwikkelt. Deze les is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een meer bewuste benadering van Pilates, waarbij de focus ligt op kwaliteit boven kwantiteit en het bereiken van nauwkeurige uitvoering.

Pilates Leuven

Power Mat

sports_gymnastics

Geavanceerd, Gevorderd

Power lessen zijn dynamische en energieke lessen, die de traditionele Pilates-bewegingen combineren met intensievere en uitdagendere variaties. Op deze manier krijg je een reeks van oefeningen die zowel versterkend als stimulerend is. Bereid je voor op een inspannende sessie die je uitdaagt om je grenzen te verleggen en je krachtige potentieel te ontdekken.

Flow Mat

sports_gymnastics

Beginner, Geavanceerd, Gevorderd

Ervaar de vloeiende bewegingen van Flow lessen. Hier worden de oefeningen op een continue manier samengevoegd. Deze les is ontworpen om je te laten meedrijven op een dynamische stroom van oefeningen, waarbij de focus ligt op vloeiende overgangen en een hoger tempo.

Specifieke lessen

Essentials Mat

query_builder

di & do

Als je een kwetsuur hebt of speciale aandachtspunten die wat meer LTC vergen, dan zijn deze lessen iets voor jou. Of het nu om een mentale of een fysieke aandoening gaat, je kan in deze lessen bij ons terecht.
Ze vormen de perfecte opstap naar de General Mat Class zoals hierboven beschreven is. Neem a.u.b. contact met ons op voor een initiële intakesessie van 30 minuten.  De bedoeling ervan is je medische en inspanningsgeschiedenis te achterhalen en vervolgens te bepalen welke opties we je het best aanbieden.
Deze lessen worden gegeven door een revalidatiedeskundige die een doorgedreven, intensieve opleiding volgde in oefentherapie. (kinesitherapeut, inspanningsfysioloog etc.).

Bones & Balance Mat

query_builder

vrijdag

Een leuke, veilige en actieve les voor mensen die het risico lopen op of die osteoporose hebben.

De effectiviteit van deze lessen is wetenschappelijk onderbouwd. Dit zijn de geschikte lessen voor iedereen die het risico loopt op een lage botmineraaldichtheid of die nood heeft aan valpreventie.
Deze lessen worden gegeven door een revalidatiedeskundige die een doorgedreven, intensieve opleiding volgde in oefentherapie voor botgezondheid en valpreventie. (kinesitherapeut, inspanningsfysioloog etc.).

Mindful Mat

query_builder

iederee 2 maanden

Laten we gewoon BEWUST ZIJN

Onze Mindful Mat lessen zijn een combinatie van beweging met de focus op zowel het rustiger worden van,  als het energie geven aan lichaam en geest. Deze lessen zijn geschikt voor alle niveaus (inclusief prenatale cliënten.

Pre-natale Mat

query_builder

ma & za

Lichaamsbeweging is veilig en wordt internationaal aanbevolen (World Health Organisation) voor toekomstige moeder. Het komt zowel hun mentale als fysieke gezondheid ten goede. Sterker nog: niet alleen jij haalt er voordeel uit, maar ook je kleintje! Onze zwangerschapslessen helpen je om in deze bijzondere periode actief en sterk te blijven op dit een veilige en effectieve manier. We focussen op oefeningen en beweging die je voorbereiden op de bevalling en de herstelperiode achteraf.
Al deze lessen worden gegeven door professionals die opgeleid zijn om de prenatale periode te begeleiden en ondersteuning te bieden. Ze hebben toegang tot verscheidene ondersteuningssystemen in Leuven waarnaar ze je -indien nodig-  kunnen doorverwijzen.

Mums & Mini’s (Babies)

query_builder

woensdag

Deze lessen zijn voor jou geschikt vanaf het moment dat je gynaecoloog je de toestemming geeft om weer te sporten (gewoonlijk vanaf 6 weken na de bevalling). Ze zijn afgestemd op de postnatale periode  (gewoonlijk 6 maanden). Het zijn superleuke lessen waarvan zowel de mama’s als de baby’s genieten ( partners zijn ook altijd welkom). We focussen op het herstel van de mama in een ondersteunende omgeving en reiken manieren aan om op een interactieve, maar toch veilige manier met je kleintje om te gaan. Het gaat dus niet alleen om oefeningen voor de moeder, maar ook over belangrijke oefeningen voor de baby. Het maakt ook niet uit of je eerder al Pilates deed, iedereen is welkom! Alle lessen worden gegeven door instructeurs die opgeleid zijn om postnatale en pediatrische oefeningen te geven.

Pilates voor Tieners

query_builder

maandag

Neem deel aan deze leuke tienerlessen! Lichaamsbeweging is een perfecte aanvulling voor schoollopen. Zelfs voor diegenen die al dansen of sport beoefenen kunnen deze lessen een extra dimensie inhouden.
Ze zijn geschikt voor tieners van alle niveaus. Je schrijft je kind in voor een vaste reeks van 10 sessies door op onderstaande link te klikken.

PMT Leuven

Familie Pilates

query_builder

maandelijks

Deze leuke lessen, bedoeld voor de hele familie ( kinderen vanaf 4 jaar) worden verscheidene keren per jaar georganiseerd. ( gewoonlijk maandelijks). Voor deze lessen is een familiepas ( 1 volwassene en 1 kind), een kinderpas of een volwassene pas vereist.

Mums & Mini’s (Crawlers)

query_builder

zaterdag

Deze lessen kan je volgen vanaf het moment dat je kleintje rechtop kan zitten (gewoonlijk vanaf 6 maanden). Het is de bedoeling om te werken aan het op handen en knieën steunen.
Het zijn superleuke lessen waarvan zowel de mama’s als de baby’s genieten ( partners zijn ook altijd welkom). We focussen op het herstel van de mama in een ondersteunende omgeving en reiken manieren aan om op een interactieve, maar toch veilige manier met je kleintje om te gaan. Het gaat dus niet alleen om oefeningen voor de moeder, maar ook over belangrijke oefeningen voor de baby. Het maakt ook niet uit of je eerder al Pilates deed, iedereen is welkom!  Alle lessen worden gegeven door instructeurs die opgeleid zijn om postnatale en pediatrische oefeningen te geven.

Equipment Pilates

  • Max. 6 deelnemers
  • duurt: 50min
  • €24 per les (10 beurtenkaart)
  • €229/m lidmaatschap

Algemene lessen

Focus Equipment

sports_gymnastics

Beginner, Geavanceerd, Gevorderd

Focus lessen zijn lessen waar precisie en concentratie centraal staan. Deze lessen zijn ontworpen om je te helpen bij het verfijnen van je techniek, het opbouwen van stabiliteit en het vergroten van lichaamsbewustzijn. Met gecontroleerde en doelgerichte bewegingen richt Focus zich op de subtiele details van elke oefening, waardoor je een diepere verbinding met je spieren ontwikkelt. Deze les is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een meer bewuste benadering van Pilates, waarbij de focus ligt op kwaliteit boven kwantiteit en het bereiken van nauwkeurige uitvoering.

Power Equipment

sports_gymnastics

Geavanceerd, Gevorderd

Power lessen zijn dynamische en energieke lessen, die de traditionele Pilates-bewegingen combineren met intensievere en uitdagendere variaties. Op deze manier krijg je een reeks van oefeningen die zowel versterkend als stimulerend is. Bereid je voor op een inspannende sessie die je uitdaagt om je grenzen te verleggen en je krachtige potentieel te ontdekken.

Flow Equipment

sports_gymnastics

Beginner, Geavanceerd, Gevorderd

Ervaar de vloeiende bewegingen van Flow lessen. Hier worden de oefeningen op een continue manier samengevoegd. Deze les is ontworpen om je te laten meedrijven op een dynamische stroom van oefeningen, waarbij de focus ligt op vloeiende overgangen en een hoger tempo.

Specifieke lessen

Essentials Equipment

query_builder

di, do, vr & za

Als je kwetsuren hebt of speciale aandachtspunten die wat meer TLC vereisen, dan zijn deze lessen iets voor jou. Of het nu om een mentale of fysieke aandoening gaat, je kan bij ons terecht.

Deze lessen vormen de perfecte opstap naar onze ‘general equipment’ of ‘mat classes’. Neem a.u.b. contact met ons op voor een initiële intakesessie van 30, 60 of 90 minuten. De bedoeling ervan is je medische en inspanningsgeschiedenis te achterhalen en te bepalen welke opties je best voorstellen.
deze lessen worden gegeven door een revalidatiedeskundige die een intensieve en doorgedreven training volgde in oefentherapie. (kinesitherapeut, inspanningsfysioloog etc.)

Bones & Balance Equipment

query_builder

ma & do

Een leuke, veilige en actieve les voor mensen die het risico lopen op of die osteoporose hebben.

De effectiviteit van deze lessen is wetenschappelijk onderbouwd. Dit zijn de geschikte lessen voor iedereen die het risico loopt op een lage botmineraaldichtheid of die nood heeft aan valpreventie.
Neem a.u.b. contact met ons op voor een initiële intakesessie van 30, 60 of 90 minuten. De bedoeling ervan is je medische en inspanningsgeschiedenis te achterhalen en te bepalen welke opties je best voorstellen.
Deze lessen worden gegeven door een revalidatiedeskundige die een doorgedreven, intensieve opleiding volgde in oefentherapie voor botgezondheid en valpreventie. (kinesitherapeut, inspanningsfysioloog etc.).

Waves Pilates Leuven

Pre-natale Equipment

query_builder

do

Lichaamsbeweging is veilig en wordt internationaal aanbevolen (World Health Organisation) voor toekomstige moeder. Het komt zowel hun mentale als fysieke gezondheid ten goede. Sterker nog: niet alleen jij haalt er voordeel uit, maar ook je kleintje! Onze zwangerschapslessen helpen je om in deze bijzondere periode actief en sterk te blijven op dit een veilige en effectieve manier. We focussen op oefeningen en beweging die je voorbereiden op de bevalling en de herstelperiode achteraf.

Al deze lessen worden gegeven door professionals die opgeleid zijn om de prenatale periode te begeleiden en ondersteuning te bieden. Ze hebben toegang tot verscheidene ondersteuningssystemen in Leuven waarnaar ze je -indien nodig-  kunnen doorverwijzen.

02. Privé sessies

Kan je naast je groepssessies wat extra ondersteuning gebruiken? Of zou je graag op regelmatige basis een individueel programma volgen om specifieke medische doelen te verbeteren? Dan zijn de privésessies iets voor jou. Bij Waves dragen we een cliëntgerichte aanpak hoog in het vaandel en gebruiken we deze 1-op-1 kans om u te ondersteunen.

In de 55 minuten durende privésessie krijg je een programma maat dat zich richt op je doelen en speciale noden.

Medische intakes en behandelingen onder Pilates zijn op dit ogenblik gelimiteerd, omdat de capaciteit van onze instructors frequent overschreden wordt. Klik op onderstaande link om uw aanvraag formulier in te vullen voor opstart van je privé-sessies.

Kostprijs

We hebben een groot team aan instructors, om zo goed mogelijk te kunnen tegemoet komen aan ieders voorkeuren en vragen. De kostprijs van prive sessies zijn afhankelijk van de instructor je terecht komt en ziet er als volgt uit:

N. 1: €65 / €600 (< 1-2 jaar ervaring zonder medisch diploma) – Maria
N. 2: €70 / €650 (1-4 jaar ervaring) – Justine, Sofie B., Brooklyn
N. 3: €75 / €700 (2-5 jaar ervaring) – Bavo, Caro, Carlotta, Femke, Charles, Lien, Kim
N. 4: €80 / €750 (5+ jaar ervaring) – Wanda, Andy
N. 5: €85 / €800 (10+ jaar ervaring + specialisatie) – Katina

De prijs voor duo sessies zijn: €47 / €440pp.

Kinesitherapie Leuven

Prive sessies

query_builder

dagelijks

Of je nu op zoek bent naar meer focus op je blessures of je wilt werken aan een gevorderd repertoire, onze 1 op 1 sessies zijn perfect in beide gevallen. Idealiter zijn ze een aanvulling van je groepssessies of andere trainingsvormen.

Duo sessies

query_builder

dagelijks

Onze duo sessies zijn bedoeld voor diegenen die meer persoonlijke aandacht wensen en samen met een vriend of familielid willen oefenen. Idealiter zijn ze een aanvulling van je groepssessies of andere trainingsvormen.

03. Semi-privé sessies

Empowerment is belangrijk voor ons bij Waves en een grote stap hierin is het vergroten van je onafhankelijkheid en bewustzijn van je lichaam, je geest en de integratie met beweging. Dit is de reden waarom we Semi-Private Pilates sessies aanbieden.

Dit zijn pilates-sessies op de toestellen met maximaal 3 personen, elk met hun eigen individuele programma en doelen. De perfecte overgang van individuele sessies naar groepssessies. Door deze beperkte groepsgrootte kan de instructeur zich intensiever richten op de individuele behoeften en doelen van elke deelnemer.

De semi-privates zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden en bieden een gestructureerde omgeving waarin elke deelnemer kan profiteren van instructie op maat en tegelijkertijd kan genieten van de sociale dynamiek van de groep.

Het voordeel van semi-privates ligt in de mogelijkheid om zelfstandiger te leren oefenen dan in je individuele sessie. Hierdoor ontwikkel je een beter begrip van de oefeningen en krijg je een nauwkeuriger en natuurlijker gevoel voor je lichaam. Je wordt je meer bewust van de nuances tijdens het uitvoeren van de oefeningen en vertaalt dit vervolgens naar het echte leven – de buitenwereld.

Medische intakes en behandelingen onder Pilates zijn op dit ogenblik gelimiteerd, omdat de capaciteit van onze instructors frequent overschreden wordt. Klik op onderstaande link om uw aanvraag formulier in te vullen voor opstart van je privé-sessies.

Kostprijs

Deze sessies worden gegeven door ons fantastische instructrice Brooklyn Harley!

€42 per sessie (individueel)
€40 per sessie(10-pack)

Niet zeker waar te beginnen?