1. Home
 2. |
 3. Wat we doen
 4. |
 5. Health

Health

Ons hooggekwalificeerd en gepassioneerd team van paramedici staat klaar om u te helpen bij uw korte- en langetermijnbehoeften op het gebied van kinesitherapie, osteopathie en psychomotore therapie.

Al onze therapeuten zijn niet-geconventioneerd en aangesloten bij Axxon, de beroepsorganisatie voor kinesisten in België.

Therapie aanbod

Kinesitherapie

Kinesitherapie in België is een opleiding op masterniveau. Kinesisten hebben zich traditioneel gericht op de fysieke structuren van ons lichaam (spieren, botten, bindweefsel, organen enz.), maar naarmate het begrip van de complexiteit van pijn en letsel zich heeft verdiept, is ook onze aanpak veranderd. Wij zijn er trots op dat wij ons inschrijven in het biosociale model van gezondheid en u aanmoedigen actief door het leven te stappen. U echt begrijpen; uw doelen, uw belemmeringen, uw omstandigheden zijn van het grootste belang voor effectieve verandering en gezondheidsmanagement op lange termijn.

Dit is het verschil dat Waves maakt.

Hier bij Waves geloven we ook sterk in multidisciplinaire zorg, waarbij we regelmatig samenkomen om gevallen te bespreken en een gezamenlijk front te vormen. Onze therapeuten werken vaak samen met andere gezondheidswerkers om het meest effectieve behandelprogramma voor u op te stellen.

Specialisaties

Onze therapeuten hebben ervaring met een grote verscheidenheid aan blessures en gezondheidsproblemen. Ze zijn gespecialiseerd in de volgende gebieden;

 • Algemene vrouwelijke gezondheid
 • Hand revalidatie
 • Chronische pijn
 • Hyperventilatie
 • Hoofdpijn
 • Nek- en schouderblessures
 • Neurologische aandoeningen
 • Cardiorespiratoire revalidatie
 • Pre- en postnatale oefentherapie

Benaderingswijzen

 • Grondige evaluatie en achtergrond bevraging
 • Ondersteuning bij positieve gedragsverandering
 • Lifestyle-coaching

Osteopathie

Osteopaten in België zijn vaak kinesisten die een postuniversitaire opleiding osteopathie hebben gevolgd. Zij benaderen eerder het hele lichaam dan specifieke gebieden en voeren een subtielere behandeling uit op de botten, spieren, bindweefsel en organen.

Bij Waves behandelen onze osteopaten algemene gebieden, maar ze zijn gespecialiseerd in pre- en postnatale ondersteuning, evenals baby’s en kinderen. Ze werken nauw samen met onze specialisten op het gebied van vrouwengezondheid in de Gym en de Pilates-studio om holistische ondersteuning te bieden.

Psychomotorische therapie
en seksuologie

Jildou is de Psychomotorische therapeut bij Waves. Hierbij werkt ze aan de hand van bewegingsgerichte oefeningen aan een persoons’ lichaamsbeleving en bewustzijn. Ze focust in haar behandelingen veelal op kinderen en volwassenen met stress- en spanningsklachten, lichamelijke pijnklachten en eetstoornissen.

Tarieven

In Waves worden de consultaties met uw therapeut afgerekend per behandeling via bancontact of payconiq. Het formulier voor de mutualiteit wordt in regel meegegeven op het einde van uw behandelreeks of op aanvraag (na elke keer).

Kinesitherapie

€32 Level 1 kine’s Charles en Maarten
€35 Level 2 kine’s Bavo, Carlotta, Caro, Edith, Femke, Sarah
€38 Level 3 kine’s

Afhankelijk van de ervaring van de therapeut, hanteren we verschillende tarieven om de ervaring en expertise van de therapeuten te weerspiegelen in hun verloning.

Er worden in de kinesitherapie voor de eerste 9 sessies dossierskosten doorgerekend. Deze worden bovenop de hierboven vermelde bedragen geteld en integraal door de mutualiteiten terugbetaald.

Andere disciplines

€62 / 40min (Evelien, Osteo)*
€70 / 55min (Jildou, PMT en seksuologie)

*Na elke consultatie krijgt u een attest voor de mutualiteit.

Maak kennis met ons team

Wij hebben een divers en eclectisch team van therapeuten die klaar staan om u te ondersteunen.

testimonial

Wat cliënten over ons zeggen

Niet zeker waar te beginnen?