ons team

Katina McCulloch

Katina McCulloch (medeoprichtster en directeur van Waves) is een geaccrediteerd Execise Physiologist (wat is een AEP?) en  gecertificeerd Comprehensive Pilates instructeur en Educator bij Polestar Pilates. Ze heeft meer dan 15 jaar ervaring in de industrie in haar geboorteland Australië en ook in België.

KATINA’S ACHTERGROND

Katina verhuisde naar Leuven om te studeren in 2013, en na een korte tijd in Tsjechië en Spanje besloot ze dat Leuven haar thuis was. Ze is altijd zeer actief geweest en een liefhebber van sport en beweging. Zelf heeft ze ook chronische pijnervaring door meerdere sportblessures en juveniele idiopathische scoliose. Op 14-jarige leeftijd begon ze met Pilates in een volledig uitgeruste klinische studio en keek nooit meer terug. Op 21-jarige leeftijd (na jaren naar reguliere gyms te zijn geweest) begon ze ook met Crossfit. Van daaruit werd ze verliefd op de balans tussen de focus en het holistische karakter van Pilates, en vervolgens de ruwe kracht en techniek die nodig zijn voor gewichtheffen.

WAAROM ZE DOET WAT ZE DOET

Door haar ervaring met chronische pijn en de frustraties die daarmee gepaard gingen, zag ze al op jonge leeftijd hoe kwaliteitsvolle Pilates- en bewegingsinterventies iemands welzijn en levenskwaliteit drastisch konden verbeteren. Haar mantra is ‘variety is the spice of life‘, en haar liefde en geloof in beweging, balans en mentale rust is een pijler van wie zij is. Door haar uitgebreide klinische ervaring in Pilates/fysiotherapieklinieken, ziekenhuizen en universiteiten in Australië en België heeft ze uit de eerste hand gezien hoe gerichte Pilates- en bewegingsinterventies een blijvende impact kunnen hebben op het welzijn en de levenskwaliteit van iedereen. Katina gelooft ook sterk in evidence-based practice, waarbij een kritische evaluatie van best practices een belangrijk element is in haar werk.

KATINA’S VRIJE TIJD

Als Katina niet aan het werk is, ziet u haar achter twee levenslustig aapjes hollen, en één heel rustig en geduldig katachtig aapje. Ze houdt ook van reizen, live muziek en podiumkunsten. Een van haar motivaties om naar België te verhuizen was de nabijheid van het Nederlands Dans Theater, een van haar favoriete hedendaagse balletgezelschappen. Naast haar Pilates en gewichthef-trainingen loopt Katina ook regelmatig (als de slaap het toelaat) en probeert ze graag verschillende activiteiten en dingen die haar energie hoog houden. Ze praat ook graag met u over cricket (zonder twijfel de beste sport ter wereld) en verwacht dat ze er een beetje moe uitziet als de Olympische en Paralympische Spelen bezig zijn, want ze kijkt er zoveel mogelijk naar.

** Katina’s privé agenda is gesloten in het reserveringssysteem. Als u een afspraak wilt maken kunt u contact opnemen via hello@wavesleuven.be

EducationGymHealthPilates

Specialisatie:

Chronische PijnNeurologieVrouwelijke Gezondheid

Inboeken:

PRIVÉ SESSIES

Katina’s agenda voor privésessies is momenteel gesloten op het boekingssysteem. Als je een afspraak wilt maken, neem dan contact met ons op via hello@wavesleuven.be. We dienen te melden dat er een wachtlijst is van 3-4 maanden. Chronische pijnpatiënten worden vaak door haar gezien voor een intake en 3-4 vervolgsessies, waarna ze worden doorverwezen naar één van de collega’s voor verdere begeleiding.

Katina werkt niet op doktersvoorschrift omdat ze niet geregistreerd is in het Belgische RIZIV-systeem.

GROEPSLESSEN