ons team

Femke Rits

Femke is bij Waves deel van ons Kinesitherapie team, alsook mede verantwoordelijk voor het management van onze medische fitness.

Sinds ze in 2020 haar Master in Kinesitherapie en Bewegingswetenschappen (Sportfysiotherapie) aan de KUL afrondde, werkt ze nauw samen met Bavo, Katina & Sarah. Ze is een uitstekende fysiotherapeut en specialiseert ze zich meer in gerichte inspanningstests en het voorschrijven van oefeningen voor een reeks gezondheidsaandoeningen. Dit omvat kanker, hart- en vaatziekten en stofwisselingsziekten naast haar kennis van het bewegingsapparaat.

Femke gelooft sterk in het biopsychosociale model van gezondheid en hanteert een holistische maar gedetailleerde benadering van je gezondheidsbehoeften en persoonlijke doelen. Ze volgt regelmatig extra cursussen in bewegings- en manueeltherapeutische technieken, maar ook gedragsverandering en actieve ondersteuningsprincipes.

Femke’s passie voor beweging begon toen ze op 8-jarige leeftijd begon met Karate. Door zowel wedstrijden te doen als les te geven, heeft ze het belang gezien van de synergie tussen lichaam en geest, en onze verbinding met beweging en lichaamsbeheersing. Sinds haar 15e coacht ze exclusief jeugdwedstrijdkarate (kata), waaronder het coachen van een wereldkampioen.

Ondanks Femkes topsportachtergrond is ze het meest gepassioneerd over het ondersteunen van de alledaagse mens. Ze geeft graag het goede voorbeeld en houdt van joggen, Crossfit en fietsen. In haar vrije tijd is ze ook graag creatief bezig: ze maakt bullet journaling, fotoalbums, borduurt en breit.

GymHealth

Specialisatie:

Cardio-VasculairChronische PijnEetstoornissenSporters